Beyazlatma işlemleri dişleri kalıcı olarak beyazlatmaz. Dişlerinizi lekelenmeye sebep olan yiyecek ve içeceklere maruz bırakırsanız, beyazlığın işlemden 1 ay kadar sonra geri dönmeye başladığını görebilirsiniz. Leke yapan yiyecek ve içeceklerden kaçınanlar, başka bir beyazlatma işlemine veya rötuşa ihtiyaç duymadan bir yıl veya daha uzun süre dişlerinin beyazlığını koruyabilirler.

İşte beyaz dişlerinizi korumanıza yardımcı olacak bazı tavsiyeler:

Dişlerinizde leke yapan kahve, çay, bitki çayları, meyve suyu ve kırmızı şarap gibi içecekleri tüketmekten kaçının. Bu içecekleri tüketmeyi tercih ederseniz, sıvının dişlerinize değmemesi için bir pipet kullanın.

Lekelere sebep olan içecek veya yiyecekleri tükettikten hemen sonra dişlerinizi fırçalayın veya ağzınızı su ile çalkalayın.

İyi ağız hijyeni uygulamalarını unutmayın. Dişlerinizi günde en az iki kez fırçalayın, plağı temizlemek için günde en az bir kez diş ipi kullanın ve plağa neden olan bakterileri öldürmek için günde en az bir kez antiseptik bir gargara ile ağzınızı çalkalayın. Yüzey lekelerini gidermek ve sararmayı önlemek için beyazlatıcı diş macunu kullanın (yalnızca haftada bir veya iki kez). Diğer zamanlarda normal bir diş macunu kullanın.

Rötuş işlemler yaptırın. Kullanılan beyazlatma yöntemine bağlı olarak, 6 ayda bir veya iki yılda bir rötuş yapmanız gerekebilir. Çok fazla leke yapan içecek tüketiyorsanız, daha sık rötuş yaptırmanız gerekebilir.