Dişhekimine her gidişinizde, size, muhtemelen dişlerinizi fırçalamanızı ve düzenli olarak diş ipi kullanmanızı hatırlatır. Her ne kadar çoğu kişi dişlerini fırçalamayı günlük rutininin tartışılmaz bir parçası olarak görse de çok daha az sayıda kişi diş ipi kullanmayı hatırlamaktadır. Diş ipi dişlerinizin arasına sıkışmış yiyecek parçalarını yerinden çıkarabilir elbette, ama bundan çok daha fazlasını da yapar.

Diş ipi kullanmak dişeti iltihabını önler
Dişeti iltihabı,şişmiş, kanamalı dişeti gibi semptomlar içeren ağrılı bir rahatsızlıktır. Dişeti iltihabını önlemenin en basit yollarından biri bu hastalığa yol açan diş çevresindeki plak birikimini temizlemek için düzenli olarak diş ipi kullanmaktır.

Diş ipi kullanmak ağız kokusunu azaltır
Ağız kokunuz varsa, ondan kurtulmak için çeşitli yöntemler denemiş olabilirsiniz. Günde iki veya üç kez dişlerinizi fırçalamak ve gargara kullanmak kesinlikle yardımcı olabilir, ancak kokulara neden olan en güçlü sebep, diş aralarında ve ceplerin içinde biriken plaktır. Ağız kokusu problemi yaşayanlar düzenli olarak diş ipi kullanmaya başladıklarında, genellikle bir hafta içinde iyileşme görülür.

Diş ipi kullanmak solunum hastalığı riskini azaltır
Ağzınız vücudunuzun organlarına doğrudan bir kanaldır. Bu maalesef ağızdaki bakterilerin boğazınızdan solunum sistemine doğru ilerlemesine neden olabilir. Diş ipi kullanımı bronşite ve hatta zatürreye neden olan bazı oral bakterileri ortadan kaldırabilir.

Diş ipi kullanmak kalp hastalığını önleyebilir
Düzenli diş ipi kullanmadığınızda diş etlerinizde kanama olduğunu fark edebilirsiniz ki bu dişeti iltihabı belirtisidir. Bunun yarattığı en büyük sorunlardan biri, bakterilerin kan dolaşımınıza girmesi ve organlarınıza ulaşması potansiyelidir. Bu kalp hastalığına veya kanın pıhtılaşmasına neden olabilir. Özellikle erkeklerde kalp hastalığı riskini önemli ölçüde azaltmak için günlük diş ipi kullanımı basit ama etkili bir çözümdür.

Diş ipi dişlerinizin arasına sıkışmış yiyeceklerden kurtulmanın kullanışlı bir yolu olabilir, ancak faydaları burada bitmiyor. Düzenli diş ipi kullanımı kalp hastalığı, solunum hastalıkları, ağız kokusu önleyebilir ve en önemlisi dişeti iltihabını azaltmada rol oynayabilir. Bu kadar çok olumlu fayda göz önünde bulundurulunca günlük diş ipi kullanımı herkes için edinilmesi faydalı bir alışkanlık konumuna geliyor.