Invisalign – Şeffaf Plak Tedavisi
Invisalign neredeyse görünmez, çıkarılabilir seri halinde plaklardan oluşan dişlerinizi düzeltmek için uygulanan telsiz ortodontik tedavidir.

Her plak hastanın dişleri işin özel üretilir. Her plak değiştirildiğinde dişler azar azar, her hafta hareket eder. Dişlerdeki değişim hekim tarafından planlanan final pozisyonuna ulaşana kadar devam eder.

En önemli tercih edilme nedenleri, neredeyse hiç gözükmemesi, yeme içme kısıtlamasının olmaması ve dişleri fırçalanın daha kolay olmasından dolayı hijyenik olmasıdır. Bunların dışında düğün, iş görüşmesi, mezuniyet, toplantı gibi özel durumlarda tedaviye mola verip plakları takmaya ara verebilirsiniz. Ayrıca tedavi planınızı ve tedavi sonucunuzu dijital ortamda 3 boyutlu olarak görebilme imkanı vardır.

Invisalign sağlıklı diş, dişeti ve çene kemiği bulunan her yaş grubunda hastaya uygulanabilir. Şeffaf plaklar günde ortalama 20 saat takılıp; yemek yerken, dişler fırçalarken ve çok sıcak bir şey içerken çıkarılmalıdır. Her plak ortalama 7-10 gün süreyle takılıp diğer plağa geçilir. Randevu sıklığı ise 5-10 hafta arasında değişmektedir.